O nás Projekty Pomozte Kontakt
Hlavní > O nás

O nás

Charitativní iniciativa s názvem Bluebird byla založena na jaře 2003 v Praze. Bluebird si klade za cíl pomáhat dětem tím, že spolupracuje s již existujícími charitativními organizacemi, které se věnují dětské problematice. Myšlenka založit Bluebird vznikla v zimě roku 2002, kdy její zakládající členové zorganizovali úspěšnou vánoční sbírku pro Projekt Šance. Poté se zakladatelé rozhodli vytvořit formální organizaci, která by efektivně zužitkovala talent svých členů.

“Všimli jsme si, že většina charitativních asociací v Praze a České republice se individuálně soustředí na individuální projekty. Chtěli jsme vytvořit organizaci, která by se mohla věnovat mnoha projektům a vybírala si, kde a kdy může nejvíce pomoci. Členové Bluebird naplnili své pevné přesvědčení, že nejvíce třeba jsou nejen slova ale také činy a pomohli zorganizovat benefiční večer s tichou aukcí pro Projekt Šance v září 2003, kde se získalo 350.000 Kč na jejich největší projekt s názvem Dům Šance,” říká Karin Genton-L’Epée, předsedkyně Bluebird. Projekt Šance je jedním z projektů, kterým sdružení Bluebird momentálně pomáhá a bude pomáhat v budoucnosti.

Bluebird má nyní 11 základních členů různých národností, zájmů a dovedností. Členové se věnují sdružení Bluebird ve svém volném čase, protože všichni pracují na plný úvazek. Scházejí se jednou v měsíci, aby prodiskutovali a vybrali projekty, které chtějí podpořit. Minulé projekty podporovaly získávání prostředků na projekt E-Malaya, stejně tak jako prostředky pro Ligu pro lidská práva, což kromě jiných aktivit poskytuje poradenství dětem a jejich rodičům v právních záležitostech. Současné projekty zahrnují podporu sdružení La Strada, organizace řešící problematiku obchodování s lidmi, nadále pokračuje i spolupráce na Projektu Šance.

“Kdokoli z členů může navrhnout projekt a všichni členové ho zhodnotí. Spolu posoudíme, jak schůdný projekt je a když se rozhodneme, že ano, spojíme své úsilí a zkušenosti a pomůžeme,” adds Karin.

Pro více informací o sdružení Bluebird a jeho činnosti, nás kontaktujte.